Започна срещата в Министерския съвет на премиера Стефан Янев с ръководството

...
Започна срещата в Министерския съвет на премиера Стефан Янев с ръководството
Коментари Харесай

Янев: Преди зимния сезон трябва да знаем как ще се поддържат пътищата

Започна срещата в Министерския съвет на премиера Стефан Янев с управлението на Българска браншова камара " Пътища ", в която ще се разисква заплащането на компаниите за създаване и ремонт на пътищата в страната.

" Решихме да организираме тази среща, с цел да се срещнем с неотложните проблеми на строителния отрасъл, който се занимава с инфраструктурата и има отговорности както по нейното създаване, по този начин и на поддържането. Има съществуване на систематични проблеми. Опитваме се да търсим решение. Надявам се да има някакъв напредък, когато и както успеем, тъй като проблемите са доста. Най-малкото, което е, преди началото на зимния сезон би трябвало да сме наясно по какъв начин ще се прави поддръжката на пътищата и нужната организация за това ", съобщи министър-председателят Стефан Янев преди началото на срещата с браншовата камара " Пътища " в Министерския съвет.

В диалога ще вземат участие също министърът на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ Виолета Комитова, заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев, изпълнителният шеф на Агенцията по публични поръчки Миглена Павлова и шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия Стефан Белчев. 

Срещата през днешния ден е продължение на диалозите от срядата при президента Румен Радев.

Министерство на регионалното развитие и Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/ към този момент се се съгласиха че страната дължи на компании от сектора 1.3 милиарда лв. за създаване, поправки и поддръжка на пътищата. Проблемът, разгласен от предходния финансов министър Асен Василев, е че предоставената от АПИ активност надалеч надвишава размерите в договорите с компаниите и заплащанията не могат да се създадат без да се наруши закона. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР